Individuele coaching

Voor leerkrachten met een (bijna) burn-out

Herken je dit?

E
Je werkt in het onderwijs en je ervaart als gevolg van een hoge werkdruk teveel stress in je werk.
E
Je werkt in het onderwijs en je ervaart als gevolg van een hoge werkdruk teveel stress in je werk.
E
Je houdt jezelf steeds maar voor dat het bijna weer vakantie is en dat het daarna vast wel weer beter zal gaan.
E
Maar ondertussen kost een dag werken je zoveel energie, dat je thuis niet meer kunt genieten van je partner en/of kinderen.
E
Je bent doodmoe en toch kun je niet goed slapen. Je ligt wakker, terwijl piekergedachten door je hoofd malen.
E
Oververmoeid sleep je jezelf elke morgen met grote tegenzin naar je werk

Vroeger genoot je enorm van je werk. Waar is dat gebleven?

Je weet dat je zo niet verder kunt, het water staat je tot aan de lippen, maar je voelt ook een enorme drempel om jezelf ziek te melden. ‘Ik heb toch geen griep of hoge koorts?’

Of ben je inmiddels al uitgevallen, omdat je niet meer kon en volledig ‘op’ bent?

Je voelt dat er meer nodig is voor een goed herstel dan rust alleen. Maar wat heb je precies nodig en waar begin je?

Of heb je misschien al hulp ingeschakeld, maar merk je dat de aangedragen tips en tools niet toepasbaar zijn in de dagelijkse onderwijspraktijk.

Ik ben Anke Velstra, werkdrukspecialist onderwijs.

Ik coach leerkrachten bij stress en burn-out en train leidinggevenden en teams in het verlagen van de werkdruk, taakdruk en het vergroten van het werkplezier.

En dit werk ben ik niet voor niets gaan doen. Ook ik stond 4 jaar geleden in jouw schoenen. Ik was directeur, onderwijsadviseur, studeerde aan de universiteit en had een enorme sterke wil om altijd maar door te gaan. Opgeven kwam niet in mijn woordenboek voor.

Tot ik door een combinatie van klachten thuis kwam te zitten en letterlijk tot stilstand werd gedwongen. Mijn hoofd liep over en mijn lijf was ‘op’. Een lange weg naar mijn herstel brak aan. Ik liet me op verschillende manieren en door meerdere personen coachen, begeleiden, trainen en volgde meerdere opleidingen.

Langzaam maar zeker kreeg ik weer meer energie en plezier in de dingen die ik deed. Ik leerde dat het leven zoveel meer is dan werken alleen.

Ik besloot daarom om te stoppen met mijn werk als directeur en mijn aandacht en energie te richten op dingen die mij wel de energie, het plezier en de voldoening geven; namelijk mijn bedrijf Stressvrij voor de klas en het voor de klas staan. Voor mij de perfecte combinatie.

Wil jij:

Gecoacht worden door iemand die ruime ervaring in het onderwijs heeft als directeur en leerkracht, ervaringsdeskundige is op het gebied van burn-out en opgeleid is om mensen zoals jij verder te helpen naar minder stress voor de klas?

Dan ben je bij mij aan het goede adres! Wat ik kan, kan jij ook en daar help ik je graag bij.

Dit is wat tijdens de coaching aan bod komt:

E
Een burn-out ontstaat nooit door hard werken alleen. Daarom zoeken we samen uit waar de dieperliggende oorzaak ligt van jouw burn-out of overspannenheid.
E
Het herstel van een burn-out verloopt via een aantal fasen. Tijdens de coaching bespreken we wat in elke fase belangrijk is om tot een goed herstel te komen en verwerken dit in jouw re-integratieplan.
E
Ik vind het belangrijk dat je zelf de regisseur wordt van je eigen herstelproces en uiteraard ondersteun ik je daar bij.
E
Ik help je bij het neerzetten van een goed re-integratieplan en een bijbehorend opbouwschema van je uren voor de klas en je verdere taken en werkzaamheden.
E
We gaan op zoek naar beperkende patronen en overtuigingen en je leert hoe je deze positief kunt ombuigen, zodat ze je helpen en ondersteunen.
E
Ik deel al mijn praktische tips met je die je gaan helpen om efficiënter te werken aan de administratieve kant van je werk, zodat je meer tijd en energie overhoudt voor de leuke dingen.
E
Als vragen hebt over je toekomst binnen het onderwijs, onderzoeken we die.
E
Naast werk-gerelateerde zaken hebben we ook oog voor het herstellen van de balans privé. Hoe houd je straks, als je weer volledig aan het werk bent, voldoende tijd en energie over voor jezelf, je gezin, je familie en/of vrienden, hobby’s en sporten?
E
Tenslotte maken we ook een preventieplan, omdat gebleken is dat mensen die een burn-out meegemaakt hebben, vaak sneller opnieuw uitvallen. Als jij weet wanneer het jou teveel wordt, kun je met de aangeleerde praktische tips en tools tijdig bijsturen en uitval voorkomen.

Nog even op een rijtje. Na mijn coaching heb je:

Z
Kennis van de oorzaak van jouw burn-out en het verloop van het herstel.
Z
Een re-integratieplan en opbouwschema van je uren voor de klas en je verdere taken en werkzaamheden.
Z
Een gereedschapskist vol praktische tips om je werk op een gezonde en efficiënte manier aan te pakken.
Z
Meer tijd en energie voor om leuke lessen en projecten voor te bereiden en te geven.
Z
Een preventieplan om uitval in de toekomst te kunnen voorkomen.
Z
Meer tijd en energie voor jezelf, anderen, je hobby’s en/of sport.

Gratis eerste gesprek?

Een coachtraject is altijd maatwerk en ik vind het belangrijk dat we een goede klik hebben met elkaar. Daarom bied ik je als je geïnteresseerd bent in een coaching traject een eerste gratis online sessie van een half uur aan.

Tijdens deze sessie maken we kennis, zoeken we uit of ik de juiste coach ben voor jou en schat ik in hoe jouw traject eruit gaat zien.

Pin It on Pinterest

Share This